Sunday, April 22, 2012

22. aprill, Cuzco






Täna on pühapäev ja pühapäeviti toimub Cuzco keskväljakul pidulik linna- ja riigilipu heiskamine suure paraadi kujul. Mängivad puhkpilliorkestrid, ümber väljaku marsivad rivistatud politseinikud, sõjaväelased, ülikoolide õppejõud ja üliõpilased, lapsed ja kõikvõimalike organisatsioonide esindajad oma lippudega. Marssimine käib väga huvitavas stiilis -- käed ja jalad peavad tõusma vähemalt 90 kraadi ja samal ajal ei ületa samm jalalaba pikkust. Päris koomiline vaatepilt :)
Käisime ka katedraalis missat kuulamas. Missa oli tõeliselt võimas, inglihäälne koor laulis pisaraidkiskuvalt, muusika oli mitmehäälne ja meloodiad imeilusad. Papid toimetasid uhketes valgetes tikitud talaarides ja kooripoisid jooksid küünalde ja viirukisuitsutajatega. Tänase Loomispüha puhul oli missa eriti pidulik, saime ikka päris hingekriipiva elamuse.
Pühapäeva puhul oli linn rahvast täis ja mitmed väljakud olid sujuvalt muundatud turgudeks. Kolasime linna mööda ringi, käisime ühes peenemas kohas merisiga söömas (vähe liha, palju peenikesi luid, küünistega käpakesed taldrikul püsti) ja ostsime kodustele kingitusi. Cuzco on lihtsalt nii mõnus koht niisama ringi chillimiseks...
Homme on plaanis liikuda Valle Sagradas, ehk Pühas Orus ja kui  hästi läheb, jõuda õhtuks Ollantaytambosse.

No comments:

Post a Comment