Thursday, December 30, 2010

Pühapäev, 19. detsember. Kokkuvõte






Kojusõit. Pole üldse keeruline sõita metrooga lõpp-peatusse (Dejvicka, roheline liin) ja sealt bussiga nr. 119 lennujaama terminali nr. 2. Kulub umbes tund aega ja sõita saab 26 Tshehhi krooni maksva, 75 minutit kehtiva ja ümberistumisi lubava piletiga (kehtib kogu ühistranspordis, s.t. nii metroos, bussis kui trammis). Pileteid saab osata ka üheks, ilma ümberistumisteta sõiduks ja ühe- kuni mitmepäevaseid. Pilet tuleb kindlasti automaadis valideerida, muidu võib kobeda trahvi saada.
Mida siis kokkuvõtteks öelda?
Praha on imeilus Euroopa suurlinn, kus saab elu nautida ilma, et rahakott puuga seljas oleks. Vanalinn on suhteliselt väike, ühest otsast teise ca 4 km, nii et kõik on käe-jala jurues ja ühistranspordi kasutamise vajadust tegelikult ei olegi. Ja kui peakski olema, siis ühistransport on loogiliselt korraldatud ja odav.
Tshehhi toit on kaloririkas, mitmekesine ja väga maitsev, sisaldades paljutki meile tuttavat (sealiha ja hapukapsad ;))
Õllest ei saa üle ega ümber, ilmselt võiks nii mitmedki siinsed õlled maailma paremikku hääletada. Küll aga tasub mainida, et siin on ka väga häid kohalikke veine, mida kindlasti tasub proovida.
Hotelle leiab igale maitsele ja igast hinnaklassist ja talvehooajal teevad paljud neist sooduspakkumisi (saime meiegi 4 ööd 3 hinnaga). Pikemalt peatudes on mõttekas rentida väike korter, mida samuti neti vahendusel ohtralt pakutakse.
Sularahaautomaate leiab linnas igal pool ja need teenindavad kõiki Eestis käibivaid pangakaarte. Mõistagi saab ka raha vahetada ja kurss paistis enamikes kohtades olevat 1EUR=25 tshehhi krooni. Meie vahetasime natuke juba Eestis, Tavidis, kursiga 1EEK=1,58 tshehhi krooni. Tänaval astub aeg-ajalt ligi kahtlasi tegelasi, kes poolihääli rahavahetust pakuvad, aga nende teenuseid me igaks juhuks ei kasutanud ja üldse tundub, et selliste tegelaste aeg peaks juba ammu ümber olema.

No comments:

Post a Comment