Wednesday, July 21, 2010

21. juuli 2010, Antibes





Kui oleks võimalus käia vaid ühes Vahemereäärses linnas, võiks selleks kindlasti olla Antibes. Elanikke on siin 75000, mitu korda vähem kui näiteks Nizzas, kuid kõik vahemerepärane on siin parimal kujul esindatud. 16. sajandist pärinev linnamüür, sadam rikkate ja ilusate jahtide ja purjekatega kogu maailmast, munakivisillutisega kitsad tänavad, rohkelt lilli ja ronivaid taimi majadel, palmid, turud, väikesed kohvikud ja restoranid, pagariärid, kommipoed...
Nizza poolt linna sisse sõites püüab kõigepealt pilku kindlus -- Fort Carré, omapärase geomeetrilise plaaniga tolleaegse arhitektuuri ime, kus iga poolt tunni järel saab teha giidiga ekskursiooni (3/1,5 EURi). Kindlus ehitati 16. sajandil kaitsmaks Antibes´i Savoy riigi eest (kuhu tollal kuulus ka Nizza). Jalutasime kindluse müüridel, mis pakkus imelisi vaateid rannaribale, Antibes´i vanalinnale ja Port Vaubani sadamale.
Linnasüdamesse on kindlusest paras 20-minutine jalutuskäik. Kõndisime lihtsalt mööda linnatänavaid, sõime jäätist ja nautisime mõnusat atmosfääri. Ja... mmm... suur potitäis sinikarpe ja sinna kõrvale võrratu kohalik rosé – see on siin möödapääsmatu!

No comments:

Post a Comment