Thursday, July 16, 2009

Esmaspäev, 13. juuli 2009, Gardaland











Emi ja Erik kirjutavad!




Tänast päeva alustasime hommikusöögiga hotellis. Söögiks sai valida: kolme sorti helbeid, ananassi- ja arbuusitükid, röstsai (issi ütles, et see säilib veel 30 aastat), igast saiad, sink, juust, jogurt, kohvi, tee ja mahl. Sõime kõhud täis ja hakkasime liikuma.
Sõita oli 2h(!) ja see oli jubeeee igav! Kui kohale jõudsime, pidi parkimise eest maksma 5 eurot. Kui me Gardalandi väravatest sisse jõudsime oli seal alguses lilledest tehtud pildid(peenardes) (kuu, päike, tähed, laps ja naine), natuke maad edasi tuli 2 (vääääga suurt) purskkaevu, piletiostu-majakesed, sissekäik ja lilledest tehtud auto.
Piletid ostetud (maksid kokku 134 eurot, alates 12a. on täiskasvanu), läksime sisse ja meie alustasime suure puu sisse minemisega. Juba oli järjekord, aga õnneks lasti korraga sisse 70 inimest. Kui olime oma järjekorra ära oodanud, pidime minema lifti, kus kõik tuled ära kustutati ja laes olevas ämlikuvõrgus rippuv ökul midagi itaalia keeles rääkima hakkas. Peale seda sõitis lift üles ja seal oli tuba, kus ilmselt oli torm, sest nõud ´´kukkusid´´ riiulitelt maha. Edasi saadeti meid kolmandasse, viimasesse ruumi, kus pidime istuma pinkidele ja meile lasti mustad torud ette, et me alla ei kukuks. Me olime ruumi sisenedes arvanud, et tegemist on 4D kinoga, aga nii see ei olnud. Hakkasime edasi-tagasi loksuma kuni endalegi märkamatult avastasime, et oleme lakke sattunud. Ühesõnaga me tiirlesime põrandal ja laes.
Järgmisena oli emme leidnud piraadilaeva. Läksime sisse ja taaskord seisime natuke järjekorras, aga see liikus ruttu.
/Siinkohal tüdinesid kirjutamisest, aga võib-olla jätkavad mõnel teisel päeval. Gardaland on Itaalia suurim lõbustuspark. Tegelikult on siin veel Seaworld ka, aga juba lõbustuspargis on atraktsioone vähemalt kolmeks päevaks. Ehitised on tõesti vägevad, väga läbimõeldud, tohutute kujude ja purskkaevudega. Ei taha mõeldagi, kui palju siin päevas vett ja elektrit korstnasse lastakse. Ameerika mäed on võimsad, jube on vaadata, kuidas inimesed pea alaspidi seal sõidavad. Vaatamisest juba hakkab sees keerama! Rahvast oli nagu laulupeol. Veetsime seal terve päeva, kuid igast tunnist vähemalt 45 minutit kulus järjekordades seismiseks. Tegelikult on võimalik ennast 10 euro eest kõigist järjekordadest mööda osta, aga seda võimalust nägime alles hiljem. Igal juhul said lapsed lõbustusi kogu raha eest. Meile meeldis kõige rohkem delfiinide show, kus ilusad kalipsodes naised delfiinidega trikke tegid. Delfiinid lihtsalt on nii armsad. Kõige väiksem, sündinud siinsamas Gardalandis, polnud veel aastanegi. Kokku võttes – jah, on küll kallis üritus, aga väga vahva ka ja ega iga päev nii suurde lõbustusparki ei satu. Laste jaoks ikkagi tükiks ajaks elamus. /

No comments:

Post a Comment