Friday, March 18, 2011

18. märts 2011, Munnar






Sõime hommikust SN restoranis, kus minu munaleib meile terveks päevaks tuju heaks tegi. Võileivast oli nimelt lihtsate vahenditega jänes kujundatud.
Turismiinfopunkti juurest algas meie tänane sightseeing Munnari ämbruses. Munnar asub magedes, 2000-2300 m merepinnast ja loodus on siin tõesti kaunis, mis oli mõnusaks vahelduseks senistele tolmustele ja sitastele linnadele. Sõit viis mööda teeistandustest, kus naised oma pea ümber kinnitatud korvide ja kottidega parasjagu teed korjasid. Käisime ka kahe tammi juures, millega on paar kena järve üles paisutatud, kus tahtmise korral ka vesirataste ja paatidega sõita sai. Käisime ka nn. elevandipargis, kus viis õnnetut vantsi 350Rs eest turiste ringiratast pidid vedama. Proovisime põnevaid puuvilju, millest üks, mille nimi kõlas umbes nagu "potnibut" ja mille sisu meenutas konnakudu, maitses isegi täitsa hasti. Puutomatid, millele tehti otsa sisse auk ja kust sisu tuli välja luristada, olid ka päris head.
Lõunat sõime sellises kohas, kus mehed esimest korda toidust peale maitsmist täielikult keeldusid -- see maitses lihtsalt nii jube. No mina ei tea, kus nad siin Indias seda head toitu teevad.
Õhtupoolikul külastasime teemuuseumi, kus näidati, kuidas naiste korjatud teelehtedest siis lõpuks tee tehakse. Näidati ka propagandafilmi, kuidas teekorporatsioon on väikelinnale elu sisse puhunud, toonud siia lasteaiad, koolid, arstiabi ja isegi puuetega inimestele mõeldud töökojad.
Õhtul vaatasime Kathakali etendust mingi suvalises kuuris kahe klouni etteastes. Huvitav oleks teada, milline see iidne India templitants tegelikult olema peaks. Miimika oli ühel kollil küll paris vägev. Lugu ise jutustas umbes midagi sellist, et suur valitseja saatis oma meesteenri taevasse, et see tooks talle taevaseid iludusi. See aga kohtas seal hoopis ühte printsi, kes talle nii meeldima hakkas, et ta maskeeris ennast naiseks ja üritas igal viisil talle ligi ajada. Prints sai aga lõpuks aru, kellega tegu, ja lõikas tal nina ja kõrvad maha. Kogu lugu saatis vinguv india laul, kellukesed ja trumm. Päris naljakas.

No comments:

Post a Comment