Thursday, March 24, 2011

19. märts 2011, Munnar--Kochi--Delhi






Hommikul alustasime sõitu Munnarist Kochisse, mis oli samamoodi üks raputav 5-tunnine elamus, nagu siiasõitki. Kochisse jõudes jäi meil mõni tund aega, enne kui pidime hakkama liikuma lennujaama poole. Ega me ei teadnud ka, kuidas me sinna saame. Igatahes, nii palju aega meil polnud, et Fort Kochit ja rannaäärseid kuulsaid Hiina kalavõrke külastada, millest meil päris kahju oli. Kasutasime aega siis hoopis lõunasöögiks kohas nimega Frys. Kõhu sai täis, söögielamust aga mitte.
Suundusime siis tagasi Ernakulami bussijaama Kochis, et uurida, kuidas pääseb lennujaama. Selgus, et otse sinna bussi ei lähegi, ja tuleb sõita kõigepealt kohta, mille nimi kõlas umbes nagu Athaly(?). Kiiresti, et mitte nime ära unustada, esitasime selle bussis konduktorile, palvega, et ta meid ka õiges kohas maha juhataks. Seal pidime istuma teise bussi peale ja sõitma viimased 6 km lennujaama. Ootasime, mis me ootasime, bussipeatuses lennujaamabuss kenasti kirjaski, aga mida ei tulnud, oli buss. Kohalikud hakkasid ka juba huvi tundma, et kuhu me minna tahame ja selgus, et siit ikka tegelikult bussi ei lähe. Aga nagu alati, on meil kõik asjad siin lõpuks ikkagi kuidagi laabunud ja nii ka seekord -- võtsime lihtsalt riksha, 6 km eest ei küsitud ka rohkem kui 75 Rs. Lend Delhisse hilines pisut, kuid südaööks olime ikkagi Delhis. Prepaid takso meile juba tuttavasse Paharganji maksis 305 Rs (tavaline takso küsis 700, me ei vaevunud kauplema hakkamagi, leidku mõni teine loll).
Hotelli meil mõistagi broneeritud polnud, nii asusime Main Bazaaril kobedamaid hotelle läbi kammima. 1000 Rs toa eest tundus siin linnaosas isegi viisaka toa eest liiga palju. Varsti kleepis meile ennast külge üks kohalik, kes tormas kohe esimesse hotelli, esitlema, et tema tõigi need turistid (nii teevad kõik, kes sul "aitavad" hotelli leida). Tegime talle vist päris ootamatu tünga, kui ta hotelli sisse astus, panime hoopis kõrvaltänavasse jooksu ja leidsime ikkagi ise endale ühe koha. Sweet Dreams Hotel. Kõlab kenasti, tegelikult on tuba nelja seina ja voodiga, WC-potti pead ise parandama ja sooja vett saab lühikeseks ajaks retseptsioonist küsides. Aga meie eesmärk polegi olnud hotellis lebotada, vaid lihtsalt kuskil öö ära magada. Ja 400Rs eest käis meile küll.

No comments:

Post a Comment